English Turkish

Genel Bilgiler:

Prof. Dr. Argun Karacabey

Üniversitemizin Uygulama ve Araştırma Merkezlerinden, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’miz; internet tabanlı uzaktan eğitim yöntemiyle yürütülecek ön lisans, lisans tamamlama, lisans ve yüksek lisans programları ile zorunlu dersleri sunmak, kurs, seminer ve sertifika programlarını gerçekleştirmek üzere kuruluşunu 2015 yılında tamamlamıştır. Zamandan ve mekândan bağımsız, özgür araştırma imkânını ve ortamını sağlayan, ekip çalışmasını esas alan, katılımcı ve paylaşımcı anlayışa sahip, öğrencilerin e-öğrenme ortamında sosyal olarak var olduğu, iletişimi yüksek, yaratıcı düşünen, teknolojiyi etkin kullanabilen, çalışanların ve öğrencilerin memnuniyetini ve kişisel gelişimlerini esas alan, web tabanlı eğitim öğretim ve gelişmelere açık vizyonu ile yenilikçi ve rekabetçi araştırmalar yapan bir merkez olmayı hedeflemiştir. UZEM olarak vizyonumuz doğrultusunda; dünya çapında ortaya çıkan ihtiyaçları ve gelişmeleri izliyor, internet destekli öğretimde zaman ve mekândan bağımsız olarak gerçekleştirilen öğrenme kalitesini, uzaktan eğitim teknolojileriyle geliştirerek, gerek işitsel gerekse görsel öğeler bakımından zenginleştirdiğimiz ders materyalleriyle, özgür araştırma imkânını ve ortamını sağlıyoruz. Fikri hakları ve etik değerleri ön planda tutarak, çağdaş ve her kesime ulaşabilen bir öğretimde, toplumsal değerlere saygılı, fikirlerini dile getirebilen, mesleki açıdan yetkin bireyler yetiştiriyoruz.

Teknik Bilgiler:

Yrd. Doç. Dr. Mert Özkaya

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak üniversitemizin tüm teknolojik imkânlarını kullanmanın yanı sıra, teknolojik gelişmeleri takip ediyor, tüm çalışmalarımızı dinamik tutarak, etkileşimli ekip çalışması ile sürdürüyoruz. Uzaktan eğitim sistemi olarak öğrenim yönetim sistemi ile sanal sınıfların oluşturulup online derslerin yürütülmesini sağlayan başka bir sistem kullanıyoruz. Kullandığımız uzaktan eğitim sistemleri ile; Uzaktan eğitim bünyesinde açılan programların görüntülenmesi, bu programların ders içeriklerinin erişilebilmesi, online yürütülen derslerin senkron olarak izlenebilmesi ve kaydedilebilmesi, ve son olarak öğrenci ile eğitimcinin birbirleri ile senkron bir şekilde iletişime geçebilmesi mümkün kılınmaktadır. Önümüzdeki dönemlerde açmayı planladığımız yeni programlar ile üniversitemizin yerleşke sınırlarını kaldırarak, internetin olduğu her yerde öğretime aralıksız devam edeceğiz.

İşleyiş:

Eğitim Uzmanı Sinem Ocak

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimizde sektörel gelişmeleri yakından takip ediyor, ihtiyaç analizimize göre uygulamalarını gerçekleştiriyoruz. UZEM’de ders veren eğitmenlerimiz ile öğrencilerimizin sistemimizi rahat kullanımını sağlamak amacıyla güncel kılavuzlarımızı oluşturarak, eğitimlerini veriyoruz. Tüm çalışmalarımızı üniversitemiz; enstitülerimiz, fakültelerimiz ve meslek yüksek okullarımız ile koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Gerek örgün programların zorunlu derslerini, gerekse Yükseköğretim Kurulu’na yeni program müracaat dosyalarını işbirliği ile tamamlıyoruz. Tüm paydaşlarımız ve öğrenci adaylarımızın her türlü sorularına çözümcül yaklaşımlarla ve güler yüzlü iletişimle, destek olmaya gayret ediyoruz.